KAI Wasabi Black Yanagiba 15 cm

849 kr

KAI

 

Category:

KAI WASABI är en knivserie som antyder en japansk estetik som grundar sig i Zen buddhismen. Dessa japanska designade knivar har blad i rostfritt polerat stål med en hårdhet på 58 /- 1 och svarta handtag. Till skillnad från det traditionella japanska trähandtaget så är inte det svarta handtaget infogat utan omfamnar bladet helt. Alltså är bladet nära kopplat till handtaget så att smuts och bakterier inte kan växa till i eventuella öppningar eller håligheter.

  • Japansk Yanagiba kniv från KAI med slipning på ena sidan som passar utmärkt för att skiva tunna skivor av fisk till sushi och sashimi.
  • Handtaget ger en optimal hygien tack vare den speciella kombinationen av bambupulver och polypropen. Bambu har naturliga anti-bakteriella egenskaper.
  • Kniven är tillverkad av rostfritt stål med hög kolhalt 1K6.
  • Hårdhet 58 HRC /- 1
  • Mått blad 15 cm
  • Mått handtag 12,6 cm
  • Kan användas både i hemmet och i professionella kök.

Vad är en Yanagiba? Yanagiba är helt enkelt den idealiska kniven för att skiva. Yanagiba betyder ”pilblad”. Den har ett långt, smalt, pilaktigt blad med den traditionella japanska eggen som endast är slipad på ena sidan och en något böjd knivegg. Den är designad för att dras genom maten och minska förlusten av naturliga safter och skapa de renaste tänkbara snitten. Yanagiba används oftast för att tillreda sashimi, eller skivad rå fisk, och den är utmärkt för att skära kött och andra fuktiga livsmedel.