Satake Hibachi, Bordsgrill rektangulär
1399 kr
SATAKE
Hibachi är en traditionell japansk bordsgrill. Den ska användas med grillkol anpassad för bordsgrillar eller vanlig träkol. Briketter rekommenderas ej.
Grillen är för utomhusbruk. Undersidan av grillen blir het och riskerar att förstöra underlaget, därav är det mycket viktigt att ställa grillen på ett värmetåligt underlag under hela grillningen. Det tillhörande träunderlägget är endast för vacker förvaring om man har grillen stående framme.
Grillen är gjord av ekologiskt Kiselgur / diatomit vilket är en fossil av encelliga kiselalger. Grillen är klädd i ett vackert kalligrafipapper.
- Mått: L25 x B15 x H10 cm
- Grillyta: L21 x B11 cm
- Vikt: 3,3 kg
Skötselråd & viktig information:
- Diska gallret för hand efter att det svalnat.
- Töm den svalnade askan ur grillen innan den förvaras i sin förpackning i ett torrt utrymme.
- Ytskiktet på grillens insida kan visa tendens att krackelera, vilket är helt normalt och påverkar inte grillens kvalitet eller funktion.
- Pappret och grillen tål inte vatten och får inte diskas.
- Grillens undersida blir het vid användning och den måste stå på ett värmetåligt skyddsunderlag. Det medföljande underlägget är för förvaring och räcker inte för att skydda känsliga bord och andra ytor.
Recepttips:
YAKINIKU
2 portioner
400 g Entrecôte
Rostade sesamfrön
Yakitorimarinad:
1 dl Teriyakisås
½ dl Japansk soja
1 msk Sweet chilisås
1 tsk riven ingefära
1 riven vitlöksklyfta
Blanda ihop marinaden. Skär entrecôten strimlor, cirka 2 centimeter breda och trä upp dem på spett. Lägg dem i marinaden.
Tänd er Hibachi och invänta hög värme. Grilla spetten några minuter per sida och strö sedan över sesamfrön. Avnjut yakitori med en frisk och välkryddad glasnudelsallad.
Lycka till med grillningen!